Works at : AGEL Enterprises as Director. Studied : Nutrition and Health with Dr. Haresh Kumar Kantilal. Location : Bangsar/Wangsa Maju/Ampang/Kuala Lumpur/Bangi. Contact : 0133101221


Sunday, March 1, 2009

My Story

SAYA DAN SHAKLEE

Saya memulakan pengambilan makanan tambahan (food supplement) pada usia 11 tahun. Ketika itu ibu bapa saya diperkenalkan dengan satu produk yang hebat iaitu SHAKLEE. Mengapa saya katakan bahawa SHAKLEE itu hebat kerana DR. Shaklee adalah "pioneer" kepada penemuan vitamin dalam dunia ini....


Malah beliau yang menghasilkan istilah "vitamin" daripada perkataan "vitalised minerals" untuk mewakili elemen-elemen makanan yang essential untuk tubuh badan malah istilah vitamin telah pun menjadi istilah penting dalam kesihatan.

Saya cukup setia dan disiplin mengambil SHAKLEE dalam kehidupan seharian. Alhamdulillah saya berjaya pulih daripada penyakit asthma hasil dedikasi saya terhadap pengambilan supplement yang berterusan. Malah saya mengambil SHAKLEE ketika mengandungkan dan menyusukan kedua-dua anak saya.

SAYA DAN AGEL :: HEBATNYA AGEL!!

Sehinggalah pada Julai 2008, anak saya yang kedua menghidap aspiration pneumonia kerana tersedak susu. Waktu itu saya sangat sedih melihat keadaannya yang terpaksa melalui rawatan yang menyakitkan pada usia yang begitu muda (3 minggu) serta terpaksa mengambil pelbagai ubatan seperti maxolon dan lansoprazol serta antibiotik disamping terpaksa diberikan gas ventolin nebulizer setiap hari.

Saya sangat susahati kerana saya sedar semua itu ada kesan sampingan. Dalam hati terdetik "alangkah bagusnya kalau Aisyah boleh makan SHAKLEE" . Malangnya SHAKLEE dalam bentuk tablet.

Saya berusaha menggandakan pengambilan SHAKLEE dengan harapan segala zat dan kebaikan akan mengalir melalui susu saya kepada anak saya namun sehingga anak saya berusia 4 bulan pun dia masih mengalami masalah yang sama.

Satu hari pada bulan Oktober 2008, saya terpandang paket yang sangat cantik dan berwarna warni. Saya sangkakan ia adalah gula-gula. Rupa-rupanya ia adalah supplement dalam bentuk gel. Terus terpacul dari mulut saya, " boleh bagi pada baby tak?". Makcik saya berkata "AGEL HAS BEEN DESIGNED TO BE SAFELY TAKEN BY INFANCY TO ELDERLY". Lalu saya ambil sepaket dan terus suapkan kepada Aisyah.

Produk yang saya berikan kepada dia pada ketika itu ialah AGEL UMI. Sepaket saja saya memberikannya AGEL UMI (sepaket boleh makan sampai 5 kali bagi bayi dan toddler ). Pada awalnya saya rasa seperti tiada perubahan pun sehinggalah pada malamnya, saya perasan yang Aisyah tidak tersedak ketika menyusu sedangkan sebelum ini setiap kali menyusu dia tersedak. Saya agak surprised dengan apa yang berlaku tapi saya tidak terlintas yang ini mungkin kerana AGEL UMI. Keesokan pagi pun Aisyah tidak lagi tersedak susu.

Minggu seterusnya ketika x-ray untuk melihat paru-paru paed menyatakan lungs Aisyah dah clear,tak perlu continue maxolon and lansoprazol(even actually saya tak bagi pun ubat-ubat tu).Saya tahu ini mungkin kesan AGEL UMI , alhamdulillah.

Tapi saya tak continue ambil AGEL UMI sebab saya very 'loyal' and quite fanatic to SHAKLEE.

Sehingga saya diserang chikungunya baru2 ini sehingga tak lalu makan dan hanya terbaring,dan susu kering takde setitik pun,saya didatangi makcik saya yang kenalkan AGEL tu pada saya,beliau memberi saya makan AGEL OHM, AGEL UMI, AGEL EXO dan AGEL CAL.Waktu tu jam 10 pagi.Lepas makan AGEL saya tidur.

2 jam lepas tu dalam pukul 12.30 saya sedar dari tidur, saya terus boleh bangun sedangkan sebelum ni saya terlantar je, tapi sakit sendi belum hilang,tapi dah boleh solat duduk dan boleh taip mesej kat handphone.Tapi susu tetap takde.Anak saya minum EBM yang saya simpan sebelum sakit tu.Saya rasa terkejut jugak sebab sebelum tidur saya sakit sangat bila bangun dah rasa segar.

Malam tu saya sengaja ambil AGEL CAL lebih - 2 paket sebab AGEL CAL sedap rasa choc orange.Tengah malam tu saya terbangun sebab engorgement(bengkak susu).Saya menjerit panggil husband minta dia ambilkan Aisyah untuk saya susukan dia sebab dah 4 hari dia menyusu dari cawan(cup feeder) kalau menyusu pada saya pun masa sakit tu hanyalah untuk stimulate kan badan saya tapi susu langsung takda.

Sejak peristiwa itu lah saya terus yakin dengan AGEL.Saya mengkaji tentang teknology dan clinical report AGEL dan mengakui yang teknology gel suspension AGEL yang menyebabkan penyerapan paling pantas dan effisien serta kesan yang terlihat dalam masa yang cepat.Anak saya Kauthar heal dari bisul di kepala dalam masa 3 hari saja tanpa antibiotik,saya supply dengan AGEL UMI.
Saya mengesyorkan AGEL CAL untuk ibu-ibu menyusukan dan yang sedang mengandung.

Bagi mereka yang mempunyai sebarang masalah kesihatan lain saya boleh mengaturkan konsultasi dengan para doktor yang terlibat dalam AGEL (mereka terdiri dari doktor pakar di pelbagai hospital di sekitar Lembah Klang antaranya Hospital Pantai dan SJMC) untuk membantu anda.

Sungguh pun hari ini saya telah bertukar ke AGEL setelah 14 tahun mengamalkan SHAKLEE, saya tetap mengakui kelebihan SHAKLEE sebagai pioneer dalam industri supplement kesihatan.Andaikata tiada AGEL maka sudah pasti SHAKLEE yang terbaik.

AGEL gel suspension technology menjadikan AGEL sungguh hebat dan terbaik insyaALLAH.